Fotbalul

Fotbalul este un sport de echipă ce se dispută între două echipe alcătuite din 11 jucători fiecare. La începutul secolului 21 era jucat de peste 250 de milioane de jucători în peste 200 de ţări, ceea ce îl face cel mai popular sport din lume.
Dupa cum stiti, cei mai multi bani din sport sunt investiti in fotbal. Auzi cifre de la mii de $ pana la zeci de milioane de $: salarii, prime si bugeturi. Acesti bani atrag de mici majoritatea copiilor. Intrebi pe un baiat: “ce vrei sa ajungi?”, iar el cu siguranta iti va raspunde: “fotbalist”. Insa, de ce vor toti sa devina fotbalisti, de ce vor toti sa dea goluri? Exista 3 variante: pasiune, bani sau faima (ultimele 2 pot fi combinate).

Toti se gandesc sa ajunga sus, insa nici nu isi imagineaza ce drum greu este pana acolo. In viata mea, n-am vazut un copil care sa spuna ca vrea sa ajunga antrenor de exemplu! Nimeni nu se gandeste la accidentari? Nimeni nu se gandeste ca poti ajunge in spital si iti poti lua adio de la acest sport? NU, pentru bani se face orice. Putini baieti fac fotbalul din pasiune si, mai putini, practica acest fotbal din placere. Un lucru e clar, toti vor performanta.Eu unul de mic ador fotbalul. A devenit o pasiune pentru mine acest sport, insa parintii mei imi spuneau sa fac altceva. 
Fotbalul nu inseamna doar goluri. Fiecare isi doreste sa fie atacant, dintr-un simplu motiv: golurile. De ce nimeni nu se gandeste sa devina portar sau aparator? Ne … mai mult te plictisesti, asa-i?
Sportul rege, devine din ce in ce mai urat, mai ales in Romania. Adevaratul fotbal este practicat in strainatate. Acolo vezi spectacol pe cinste, nu ca la noi romanii, trebuie sa te duci cu mingea pana in careu sa dai goluri. Pacat insa si de suporteri: foarte putini se duc la meciuri sa vada fotbalul.  Se poate duce un tata cu un fiu la un meci? Mai bine se uita de la TV si asta doar din cauza suporterilor care habar n-au ce-s cu ei.
Pot sa spun ca fotbalul numai este o pasiune ci un mijloc de a deveni celebru, de a te imbogati 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu